Miercuri 24 Aprilie

Românii vor scoate mai mult din buzunar pentru un buchet de flori în martie 2024! Scumpiri semnificative față de anul trecut


În mai puțin de două săptămâni, începe luna dedicată femeilor, așadar mulți români încep să se intereseze despre costul buchetelor de flori pentru 1 și 8 martie. Situația prețurilor nu este una favorabilă, acestea au atins niveluri considerabile, ajungând la sute de lei pentru un aranjament.

Majoritatea florilor din piețe și magazine sunt importate din Olanda și, în 2024, acestea sunt cu 30% mai scumpe pentru speciile de primăvară și cu 40% mai scumpe în cazul trandafirilor, conform Observator News.

Lalelele, zambilele și freziile sunt cele mai căutate flori pentru 1 și 8 martie anul acesta. Prețul unui singur fir variază între 7 și 8 lei.

Un buchet simplu de șapte lalele poate costa aproximativ 50 de lei, iar unul mai elaborat poate ajunge la 100 de lei. Pentru aranjamentele florale mai sofisticate, prețul începe de la 150 de lei, cu 50 de lei mai mult decât în anul precedent.

Cu toate aceste majorări de preț, se estimează că industria florilor va continua să fie profitabilă, anticipându-se că vânzările de flori vor depăși pragul de 30 de milioane de euro doar în intervalul 1 – 8 martie.

Comentarii Facebook