Românii ar putea obține 1500 de lei, bani de sprijin veniți de la stat. Care sunt condițiile și cine ar putea primi banii?


Ministrul Familiei propune acordarea de vouchere în valoare de 1500 de lei pentru a veni în sprijinul familiilor cu copii. Această propunere vine în urma celor 2 proiecte de lege, depuse deja în urmă cu câteva zile în Senat, care au același scop, de a sprijini familiile cu copii cu vârsta de până în opt ani.

Recent, au fost depuse în Senat două proiecte de lege, menite să vină în sprijinul familiilor. Aceste proiecte propun ca părinții ce au copii cu vârsta de până în opt ani să poată munci de acasă patru zile pe lună, dar și reducerea TVA-ului pentru produsele produsele destinate bebelușilor.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, propune și ea, după lansarea proiectelor de lege de către liberali, acordarea de vouchere de 1500 de lei din care ar urma să fie plătită creșa, grădinița, fie ea și particulară, sau after school-ul copiilor punctând că familiile numeroase din România trebuie să simtă sprijinul Guvernului și al Parlamentului.

„Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse. De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară. Totodată, va exista și un voucher de 2.500 de lei pentru toate doamnele care urmează să devină mame, adică femeile care sunt deja însărcinate, și pot să deconteze anumite servicii medicale care nu sunt acum garantate și pe lista asigurărilor", a anunțat Gabriela Firea.

Comentarii Facebook