România normală=România facturilor mari. În 2021 o gospodărie a achitat în medie 500 de lei pentru utilități


Anul trecut valoarea medie lunară a facturilor la utilități a crescut cu 12% față de anul anterior. În anul 2021, o gospodărie a achitat în medie 500 de lei la utilități, asta în timp ce salariu minim pe economie a fost 1386 lei „în mână”.

Centru de plăți -un-doi a procesat, în 2021, tranzacții în valoare de peste 3,5 miliarde de lei, în creștere cu 23% față de 2020. Numărul de tranzacții procesate a fost cu peste 15% mai mare față de anul precedent. 

Românii au plătit, în medie, 213 lei pentru facturile lunare la gaze naturale, acesta fiind cel mai mare cost suportat cu utilitățile. Valoarea medie a unei facturi la electricitate a fost de 138 de lei, în 2021, în timp ce pentru apă-canal românii au achitat 79 de lei lunar și 67 de lei pentru servicii de internet, TV și telefonie. Astfel, valoarea medie a unei singure facturi de utilități plătite de români în 2021 a fost de 111 lei.

S-au scumpit accelerat și polițele pentru Asigurarea de Răspundere Civilă Auto

Odată cu creșterea valorii medii a facturilor de utilități, anul trecut a fost marcat și de efervescența în piața asigurărilor RCA, având în vedere ieșirea din piață a unor asigurători. Acest lucru a dus la creșterea prețurilor polițelor pentru autovehicule și a generat, astfel, un interes tot mai mare din partea clienților de a găsi soluții sigure prin care să aibă acces la cele mai bune oferte de asigurare. În 2021, achiziția de asigurări RCA a fost un serviciu foarte accesat de către posesorii de mașini, notează un-doi Centru de plăți.

Comentarii Facebook