România este repetenta Europei la capitolul autostrăzi

 

România a inaugurat, în 2016, numai 50 de kilometri de autostradă, cu toate că au fost promiși peste 150 de noi kilometri.

 

În 2017, planurile arată că vom avea încă 150 de km de autostrată, dar Asociația ProInfrastructură spune că în realitate doar 50 vor fi gata, adică de trei ori mai puțin decât a prezis Ministerul Transporturilor.

 

Lotul 3 din Lugoj- Deva are cele mai mari șanse să fie deschis, fiind realizat în proporție de 70%. Acesta avea ca termen de finalizare vara acestui an, însă în realitate lucrările pe cei 21 de kilometri se vor încheia vara viitoare.

 

Loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeș - Turda sunt pe lista scurtă a drumurilor care vor fi gata anul viitor. Concret, acestea însumează circa 28 de kilometri și ar fi trebuit să fie gata în luna mai a acestui an, însă lucrările sunt mult întârziate, în acest moment fiind gata în procent de circa 63%. Așadar, dacă tragem linie vedem că în 2017 vom avea sub 50 de kilometri noi de autostradă. Oficialii de la Transporturi spuneau că România va avea mai mult de 1.000 de kilometri de autostradă în 2018, scrie romaniatv.net.

 

Asociația Pro Infrastructură anunță că România are în exploatare peste 732 km de autostradă şi alţi 221 km contractaţi. Mai mult decât atât, încă 15 km sunt scoși la licitaţie. La un calcul simplu, rezultă că cifrele avansate de tehnocraţi sunt reale, Romania avand 970 de kilometri de autostradă.

Comentarii Facebook