Restructurarea bugetarilor bate pasul pe loc: Numai 2 la suta dintre somerii clujeni provin din institutii de stat

Potrivit statisticilor ANOFM, la Cluj doar 2% dintre cei 23.000 de someri provin din institutii publice, restul sunt fosti angajati din sectorul privata. In urma criticilor lansate de Basescu, Guvernul trece acum la programul "Restructurarea 2".

 

Datele publicate la sfarsitul lunii martie de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca indica ca 23.204 dintre cei 23.678 de someri clujeni au fost concediati de firmele private, ceea ce insemna ca doar 474 de someri provin din sistemul de stat, adica 2 la suta din totalul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

 

Numarul somerilor din randul bugetarilor nu s-a modificat considerabil. La sfarsitul anului trecut erau inregistrati la AJOFM Cluj 435 de bugetari in randul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

 

"Din statisticile studiate de mine nu rezulta ca s-au facut disponibilizari reale in sectorul bugetar. Poate nu m-am uitat eu bine si-mi vor explica ei mai multe", a declarat in urma cu doua zile presedintele Traian Basescu. El a spus ca va chema, saptamana viitoare, Guvernul la consultari.

 

Imediat dupa declaratiile presedintelui, premierul Emil Boc le-a dat un termen de trei saptamani ministrilor ca sa intocmeasca propuneri clare de restructurare a institutiilor din subordine. Executivul nu stie inca cifra bugetarilor disponibilizati, desi la inceputul anului cifra avansata de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, era de 100.000 de bugetari disponibilizati in 2010.

 

„Nu avem o cifra exacta a celor disponibilizati. Tot ce putem spune este ca Guvernul aplica Legea 329 privind reorganizarea agentiilor guvernamentale", a declarat ieri Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Comentarii Facebook