Aproape 400 de romani au reclamat bancile in primul trimestru al anului. OPC a aplicat 51 de amenzi

Valoarea totala a amenzilor aplicate unitatilor bancare de inspectorii OPC la nivel national ajunge la 433.000 de lei.

 

"Consumatorii au reclamat existenta clauzelor abuzive in contractile de credit, cesionarea creantelor de catre banci catre societati de recuperare a creditelor, costuri foarte mari ale creditelor acordate de societati financiare nebancare pentru achizitionarea unor bunuri de consum etc", se arata in raportul de activitate pe primele trei luni al Autoritatii Nationale pentru protectia Consumatorului.


Potrivit datelor prezentate, au fost inregistrate 392 de reclamatii la nivel national, in urma carora au fost aplicate 51 de sanctiuni contraventionale.


Fata de primul trimestru al anului 2009, cand au fost inregistrate 923 de reclamatii depuse de consumatori impotriva societatilor bancare, in anul 2010 se constata o scadere a numarului acestora.


"Poate fi motivata atat de reducerea numarului de credite acordate consumatorilor, cat si de faptul ca, odata cu modificarea si completarea legislatiei privind serviciile financiare de catre ANPC, bancile si-au remediat unele deficiente privind informarea consumatorilor si au imbunatatit contractele de credit", mai spun oficialii ANPC.

Comentarii Facebook