Regiunea de Nord-Vest se racordeaza spatial la Uniunea Europeana

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest va semna un protocol de colaborare cu autoritatile locale si judetene pentru realizarea unei infrastructuri de date spatiale care sa fie racordata la cea existenta la nivel european.

 

“Initiativa are in vedere obligativitarea transpunerii in perioada urmatoare a directivei europene INSPIRE in legislatia romaneasca, directiva care va impune publicarea datelor spatiale in format electronic si la nivel regional si local, garantand accesul publicului larg”, se arata intr-un comunicat al ADRNV.


Initiativa ADRNV a fost lansata in cadrul unei intalniri de lucru avute in 23 aprilie cu reprezentantii autoritatilor locale si judetene din regiunea de Nord-Vest a tarii.


Proiectul European urmareste punerea in functiune a unui sistem geoportal, care sa sigure accesul publicului la datele spatiale oferind servicii de cautare, vizualizare, descarcare si de transformare, oferind astfel posibilitatea atat de a fundamenta investitiile publice cat si de a oferi un instrument de marketing pentru atragerea investitiilor private in zona, prin posibilitatea efectuarii de analize spatiale online.


Textul protocolului va fi perfectat in urmatoarea perioada, iar documentul ar putea intra in vigoare de la sfarsitul lunii mai, estimeaza reprezentantii ADRNV.

Comentarii Facebook