Reclamă înșelătoare de la o agenție de turism din Cluj: ”Pentru tine gratuit!”

 

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj a primit în luna martie 2014 o plângere privind o reclamă înșelătoare pentru un sejur în Turcia, pe Coasta Licia. 

 

Textul reclamei era: ”Pentru tine GRATUIT! Zbor dus-întors, cazare cu mic dejun în hoteluri de 4 şi 5 stele şi transfer de la/la aeroport!”. În pliant era descris programul pe zile, cu excursii şi croaziere gratuite, iar la finalul pliantului se menţiona cu caractere foarte mici: ”Tu plăteşti doar taxele de aeroport şi taxele de servicii în valoare de 480 lei/pers., taxa de rezervare în valoare de 40 lei/pers. şi asigurarea medicală şi de bagaje de 39 lei/pers. Nu se pot caza într-o cameră dublă 2 clienţi care beneficiază de gratuitate”, taxele suplimentare pentru camera single fiind cuprinse între 145 şi 185 de lei/noapte în funcţie de perioadă, scrie Mediafax.

 

Firma care a distribuit pliantele a primit o amendă de 5.000 de lei pentru practici comerciale incorecte şi a fost obligat să nu mai utilizeze reclama respectivă.

 

O pensiune din Orşova a fost reclamată de alți clujeni, pentru condiţiile improprii de cazare. În urma controlului s-a constatat că nu erau respectate condiţiile minime obligatorii în pensiunile turistice. Lenjeria de pat şi prosoapele erau în diverse culori, nu erau saltele de protecţie pe paturi, lipseau plasele la geamuri, precum şi perdelele, în camere nu erau mese şi scaune, iar mocheta de pe scările de acces era găurită şi pătată. 

 

Pensiunea nici nu era măcar autorizată de Ministerul Turismului şi nu deţinea certificat de clasificare. 

 

Amenda a fost de 25.000 de lei şi închiderea temporară.

Comentarii Facebook