PSD Cluj: Guvernul USL a reușit dublarea ratei de absorbție a fondurilor europene față de anul trecut

 

Guvernul Ponta a reușit dublarea ratei de absorbție a fondurilor europene față de anul trecut, ajungând la 15,18%.

 

Această creștere demonstrează eficiența măsurilor adoptate de cabinetul Ponta, acestea având un impact pozitiv asupra absorbției fondurilor europene.

 

Acest rezultat este foarte important, în condițiile în care, o parte din programele europene erau suspendate sau presuspendate în momentul în care USL a venit la guvernare, ca urmare a neregulilor din perioada de tristă guvernare, amintire, 2009-2011.

 

Am reușit după câteva luni de guvernare să deblocam programele europene și să atragem într-un an la fel de mulți bani precum au atras guvernele PDL în toți anii lor de guvernare”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

Liderul PSD Cluj consideră că pentru noul Mecanism Financiar Multianual ”vom fi pregătiți mai bine și ne vom asigura, că România este capabilă să acceseze eficient fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană”.

 

De asemenea, la sfârșitul lunii mai, Comisia Europeană a rambursat țării noastre noi fonduri structurale în valoare de aproximativ 155 de milioane de euro. Suma menţionată a fost încasată prin intermediul a trei programe: Programul Operaţional Sectorial Mediu - peste 116,4 milioane de euro, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - peste 37,7 milioane de euro, respectiv Programul Operaţional Asistenţă Tehnică - aproximativ 0,7 milioane de euro.

Comentarii Facebook