Bosch inaugurează fabrica de la Blaj, județul Alba - Imagini cu noua uzină de 50 de milioane de euro - FOTO

 

Bosch va deschide sâmbătă, 8 iunie, fabrica de la Blaj, județul Alba, o investiție de 50 de milioane de euro, care va crea 300 de locuri de muncă.

 

Grupul Bosch va deschide în 2013 două noi unităţi de producţie în România şi va investi până la sfârşitul anului 120 de milioane de euro în fabricile din Blaj şi Cluj. În data de 8 iunie a acestui an Bosch va inaugura oficial fabrica din Blaj şi va demara producţia. Începerea producţiei pentru centrul din Cluj este planificată pentru trimestrul al patrulea. Bosch şi-a propus ca până la sfârşitul anului să angajeze peste 600 de persoane în cele două centre de producţie. 

 

Bosch a obţinut în România vânzări în valoare de 180 de milioane de euro în anul 2012, ceea ce reprezintă o scădere cu 4,5 procente faţă de anul 2011. Motivul principal este contextul economic general. ”Suntem mulţumiţi de evoluţia pe care compania a înregistrat-o în 2012 în România. Acesta este motivul pentru care dorim să ne extindem pe piaţa din România şi să continuăm să investim aici”, a declarat Brigitte Eble, reprezentanta Grupului Bosch în România. 

 

La începutul anului 2013 compania, lider în furnizarea de tehnologii şi servicii, avea în România 1.400 de angajaţi. Dezvoltarea activităţilor locale de producţie va contribui însă la creşterea acestui număr până la finalul anului 2013, astfel că Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajaţi.

 

O nouă fabrică de componente auto în Cluj 

 

Grupul Bosch va inaugura în Cluj-Napoca un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Până la sfârşitul anului 2013 sunt 

prevăzute investiţii de 77 de milioane de euro. Bosch va construi pe o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi. În cadrul fabricii din Cluj-Napoca, vor lucra până la sfârşitul anului peste 300 de angajaţi în domeniul producţiei şi dezvoltării. Peste jumătate dintre aceştia au fost deja angajaţi şi efectuează în prezent un stagiu de pregătire în unul din centrele Bosch din afara ţării. 

 

300 de noi locuri de muncă în Blaj

 

Fabrica din Blaj a fost extinsă semnificativ, iar lucrările aferente şi investiţiile în utilajele de producţie au însumat circa 50 de milioane de euro. Începând cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricaţi senzori de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, dedicaţi industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite către sistemul electronic de bord informaţii legate, de exemplu, de viteza de rotaţie a roţii, informaţii esenţiale pentru buna funcţionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP. Pe o suprafaţă suplimentară de 21.000 de metri pătraţi vor fi create până la sfârşitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de muncă, numărul angajaţilor Bosch de la Blaj ajungând în total la 900. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută şi ca Bosch Rexroth, a produs aici până în prezent tehnologie liniară folosită în ingineria mecanică. La începutul anului 2013 în cadrul fabricii din Blaj activau circa 570 de persoane. 

 

Tehnologia auto, motorul creşterii companiei Bosch în România

 

Anul 2012 a adus o creştere a volumului de vânzări în sectorul Automotive Aftermarket, dar şi a producţiei de componente auto destinate constructorilor auto români. Oferta Bosch include un portofoliu vast de produse şi servicii din domeniul auto, de la piese de schimb şi accesorii pentru autovehicule la tehnologie de verificare şi concepte de service auto pentru reţeaua Bosch Car Service, dar şi instruire pentru tehnicienii din cadrul service-urilor auto. În 2012 a crescut interesul pentru serviciile de diagnoză oferite în cadrul service-urilor auto şi pentru serviciile reţelei Bosch Car Service. La finalul anului 2012, Bosch Car Service avea 70 de unităţi partenere în 54 de oraşe, ceea ce înseamnă acumularea de parteneri în 5 oraşe noi comparativ cu anul precedent. Bosch va continua extinderea reţelei Bosch Car Service în România.

Comentarii Facebook