Programul Casa Verde porneste de la 1 iulie. Subventiile pot ajunge pana la 8.000 de lei

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca programul Casa Verde incepe de la 1 iulie. Subventiile acordate populatiei pot sa ajunga pana la 8.000 de lei.

 

Astfel, cei care isi monteaza centrale termice pe rumegus vor primit o subventie de 3.000 de lei, in cazul centralelor pe bază de panouri solare subventia ajunge la 6.000 de lei, iar pentru cele pe baza de pompe de caldura ajutorul din partea statului este de 8.000 de lei.

 

"Avem deocamdata 110 milioane de lei. Nu avem companii sau firme favorizate ori liste de firme. Cetateanul vine, incheie cu orice firma de constructii aceasta investitie. Dupa ce termina investitia, pe baza notei de receptie, a facturii, noi viram banii in contul cetateanului", a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

 

El spune ca cetatenii care vor sa isi monteze astfel de sisteme pentru obtinerea energiei trebuie sa se prezinte la agentiile pentru protectia mediului, unde trebuie sa depuna o cerere, o copie dupa cartea de identitate si dupa actul de proprietate al locuintei. Ministrul spune ca procedura este simpla si ca beneficiarii trebuie sa depuna si numarul de cont pentru ca banii sa fie virati dupa aprobarea dosarelor.

Comentarii Facebook