Programatori de elită pregătiți la Cluj în cadrul ACADEMY+PLUS, prima școală neconvențională de IT din România

 

Prima scoala neconvențională de IT din Romania s-a deschis la Cluj. Academy+Plus iși desfășoară activitatea in parteneriat cu Ecole 42 din Paris, sub indrumarea fostului olimpic la fizica și matematica, Bogdan Herea. Noua scoală este diferită de toate celelalte  prin modul in care se desfășoară procesele de invățare și de evaluare. Accentul este pus pe practică, in baza unei programe concepute de experti ai industriei IT.

 

Alternativă sistemului educațional românesc și complet diferită de o universitate privată, ACADEMY+PLUS din Cluj-Napoca își propune să transforme tinerii pasionați de informatică în profesioniști și viitori antreprenori. 

 

Școala s-a lansat anul acesta pentru prima dată în țară prin intermediul unui parteneriat cu prestigioasa Ecole 42 din Paris. Despre Ecole 42,se spune că este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de formare profesională din lume, cu o programă concepută de experți ai industriei IT și având susținerea unor personalități care promovează metode alternative de învățare.

 

Inițiativa lansării ACADEMY+PLUS aparține companiei românești PITECH+PLUS, sub îndrumarea CEO-ului franco-român Bogdan Herea. Acesta este un fost olimpic la fizică și matematică, plecat cu bursă în Franța și reîntors în țară pentru a-și începe propria afacere, care mai apoi a devenit o multinațională IT de renume,cu sedii în întreaga Europă.

 

 

ACADEMY+PLUS este neconvențională deoarece evaluarea nu este concepută pe baza notelor în sine și nu există profesori, ci mentori și îndrumători. Mai mult decât atât, nu se pune accent pe teorie, ci pe practică, muncă în echipă, precum și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor. Cursurile au loc în sediul PITECH+PLUS din Cluj-Napoca, un centru complet dotat tehnic, deschis non-stop, unde elevii sunt îndrumați de profesioniști, cu o vastă experiență în domeniul IT.

 

Școala se adresează atât absolvenților de liceu (deși nu este obligatorie o diplomă de bacalaureat), cât și celor care vizează o reconversie profesională. Singurele cerințe sunt pasiunea pentru informatică și dorința de a învăța, de a aduce o schimbare. ACADEMY+PLUS durează 3 ani de zile și, cel mai important, este gratuită. 

 

În etapa de pre-selecție, aplicanților li se dau două teste, sub formă de jocuri, menite a le evalua abilitățile de memorie și de logică. Cei care obțin un punctaj bun în urma acestora sunt incluși în etapa de selecție, denumită in mod sugestiv ”piscină”. Piscina presupune practic o perioadă de testare de 28 de zile, timp în care elevii învață și rezolvă încontinuu. Cei care fac față tuturor acestor provocări sunt considerați validați și încep cursurile din noiembrie, după o programă care abordează noțiuni actuale din sfera IT.

 

 

Motivul lansării acestui proiect este cererea tot mai mare de programatori pe piața românească. Pentru a se menține competitivă, o companie trebuie să țină pasul cu noile tehnologii, cu modele inovatoare, iar pentru asta are nevoie de angajați la fel de dinamici. 

 

”În România, acest program este o oportunitate extraordinară pentru tinerii talentați care nu își permit costurile unei școlarizări de elită. Suntem cu toții conștienți că în țara noastră există o mulțime de persoane pasionate de informatică, hotărâte să schimbe ceva, motivate să învețe în permanență. Acesta este profilul candidaților validați și acesta este și obiectivul nostru: să îi recunoaștem și să îi ghidăm”, a declarat fondatorul Bogdan Herea.

 

 

 

ACADEMY+PLUS s-a lansat la începutul acestui an și  are aproximativ 500 de aplicanți înscriși în faza de pre-selecție. Până la începerea cursurilor sunt programate 3 piscine. Una a început deja, iar următoarele două sunt disponibile pentru noi candidați în intervalul 2 - 29 septembrie și 30 septembrie – 27 octombrie.

 

Pentru informații suplimentare privind ACADEMY+PLUS, dar și pentru înscrieri, accesați site-ul www.academyplus.ro.

Comentarii Facebook