Primaria Cluj-Napoca a depus proiecte pentru finantare europeana in valoare de 206 milioane de lei


Primaria municipiului Cluj-Napoca a depus astazi la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest trei proiecte pentru finantare prin programul Operational Regional. Proiectele fac parte din Programul Integrat de Dezvoltare Urbana, iar municipalitatea va participa cu 2 la suta din valoarea lor.


"Este un moment foarte important, acesta al depunerii proiectelor. Practic, noi, alaturi de consultant ne-am facut treaba pana la aceasta etapa, si asteptam rezultatul analizei autoritatii de management. Speram ca, in cel mai scurt timp posibil sa putem accesa aceste fonduri pentru a realiza o etapa importanta in dezvoltarea infrastructurii urbane a Clujului, precum şi pentru a reabilita Parcul Central al orasului, monument istoric",  a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Primele doua proiecte vizeaza modernizarea liniei de tramvai din municipiu. Primul se refera la linia cuprinsa intre Manastur si Gara, iar cel de-al doilea la cea cuprinsa intre Gara si Bulevardul Muncii. Punerea in practica a proiectelor va duce, potrivit reprezentantilor primariei, la reducerea cu 50 la suta a timpului parcurs de tramvaie si cresterea cu 10 la suta a numarului de calatori. Potrivit Primariei, si consumul de energie va scadea cu 40 la suta. Al treilea proiect vizeaza restaurarea parcului Central si a cladirii Cazinoului. 


Reabilitarea liniei de tramvai Manastur-Gara costa 77,5 milioane de lei, cea de la Gara pana pe Bulevardul Muncii 86 de milioane, iar lucrarile din Parc 42,5 milioane de lei.




Comentarii Facebook