Prețurile la imobiliare în Cluj-Napoca au luat-o razna de tot! Prețul mediu al apartamentelor noi se apropie de 3.000 de euro/mp, un nivel record


Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară pentru cumpărătorii interesați de un apartament. Cu o creștere de 3% doar în ultimele 30 de zile, prețul mediu solicitat pentru proprietățile rezidențiale noi a ajuns la sfârșitul lunii mai la valoarea de 2.960 euro/mp util.

Ritmul anual de creștere pentru apartamentele scoase la vânzare în acest oraș s-a menținut în jurul valoriii de 10% atât pentru prețul mediu general, cât și pentru cele două segmente principale, nou și vechi.

Media națională a prețurilor apartamentelor se apropie de un nivel record, în condițiile în care prețurile se păstrează pe un trend ascendent, Cluj-Napoca fiind orașul care iese cel mai mult în evidență, prețul mediu pe metrul pătrat apropiindu-se de pragul psihologic de 3.000 de euro, reiese din cel mai recent raport al portalului Imobiliare.ro

Potrivit sursei citate, prețurile apartamentelor noi din orașele mari continuă să crească susținut, cu până la +4% în Timișoara sau Constanța în ultimele 30 de zile. Singura excepție notabilă este Iașiul, unde asistăm la o evoluție contrară celei înregistrate în celelalte mari centre urbane.

De asemenea, asistăm la creșteri ale prețurilor apartamentelor și în orașele medii analizate, cu Oradea în prim plan (+1.8%). Creșteri de preț au avut loc și în Sibiu și Craiova.

„Cererea ridicată pune presiune pe preț și va continua să o facă și în lunile următoare, conform datelor de care dispunem, însă nu este un fenomen îngrijorător, ci mai degrabă un reglaj normal al raportului dintre cerere și ofertă”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Iașiul rămâne centrul regional cu cele mai accesibile apartamente

Deși apartamentele noi din Iași sunt acum cu 13% mai scumpe decât anul trecut, Iașiul rămâne un oraș cu locuințe accesibile. Prețul mediu pe care îl achită cumpărătorii pentru un apartament nou a ajuns la 1.600 euro/mp util.

Chiar dacă locuințele noi se vând în continuare cu prețuri mai mari față de cele de pe piața veche, ritmul în care au crescut prețurile în cazul acestora din urmă este mai accelerat. Discutăm despre un avans de aproape 14% până la valoarea de 1.587 euro/mp util.

Comentarii Facebook