Sambata 26 Octombrie

FOTO. Noul Terminal de plecări de la Aeroportul Cluj, inaugurat astăzi! De vineri va fi complet funcțional/Vezi cum arată


Noul Terminal de plecări de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost inaugurat miercuri, iar de vineri dimineață acesta va fi complet funcțional. La eveniment au fost invitate să participe autoritățile locale, dar și cele centrale. Marcel Ciolacu, prim-Ministrul României și Nicolae Ciucă, președintele Senatului sunt la aeroportul din Cluj.

Directorul aeroportului, David Ciceo, a explicat invitaților că se află în zona Schengen, la parter, unde sunt 5 porți de îmbarcare, alte 2 porți Schengen și 4 non-Schengen la etaj.

Aeroportul clujean a depășit anul trecut pragul de 3 milioane de pasageri, planul fiind atingerea a 7 milioane de pasageri în următorii 7 ani.

a6.jpeg

„Vrem să construim și un terminal Cargo”, a mai precizat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Extinderea terminalului de plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” s-a realizat printr-o investiție de 365 milioane de lei. Suma asigurată de Uniunea Europeană și de la bugetul de stat se ridică la aproximativ 150 de milioane de lei.

Terminalul a fost extins cu 7.200 de metri pătrați, fiind adaptat pentru traficul din Spațiul Schengen și Non-Schengen. Au fost realizate două porți de îmbarcare pentru zborurile externe și una pentru zboruri interne.

a3.jpeg

Odată cu finalizarea proiectului, în valoare de peste 366 milioane de lei, capacitatea de procesare a terminalelor din Aeroportul Internațional Cluj va crește la 4,5 milioane de pasageri/an.

a2.jpeg

inaugurare aeroport terminal.JPG

Comentarii Facebook