Preţul aurului creşte, în condiţiile în care conflictul din Ucraina duce la nevoia de refugii sigure, iar valoarea banilor este fluctuantă


Aurul spot a crescut cu 0,2%, la 1.969,61 dolari pe uncie, la ora 04:00 (ora României), după ce marţi a atins un maximul ultimei luni de zile, de 1.978,21 dolari. Contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,1%, la 1.973,70 dolari.

Aurul este văzut drept un refugiu în această săptămână, pe măsură ce temerile legate de inflaţie sporesc, creşterea Chinei se poticneşte, iar războiul din Ucraina se pregăteşte pentru runda a doua”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior la OANDA.

Preşedintele rus Vladimir Putin a descris marţi negocierile de pace drept „o situaţie fără ieşire”, în timp ce preşedintele american Joe Biden a declarat pentru prima dată că invazia Moscovei în Ucraina echivalează cu un genocid.

Deşi aurul este considerat o acoperire împotriva inflaţiei şi a riscurilor geopolitice, majorarea ratelor dobânzilor ar creşte costul de oportunitate al deţinerii metalului. Preţul spot al aurului se confruntă cu o rezistenţă puternică la 1.975 de dolari pe uncie, potrivit analistului tehnic al Reuters, Wang Tao.

Argintul spot a crescut cu 0,5%, la 25,48 dolari pe uncie, platina a urcat cu 0,7%, la 971,96 dolari, iar paladiul a câştigat 2,7%, la 2.387,77 dolari.


Comentarii Facebook