Miercuri 24 Aprilie

Prețul apartamentelor a EXPLODAT la Cluj. Cât costă apartamentele din cartierul tau?

 

Prețul de vânzare a apartamentelor din Cluj-Napoca a atins în luna noiembrie cea mai ridicată valoare din acest an, depășind pragul psihologic de 1.000 de euro/mp.

 

Vanzatorii clujeni de apartamente isi asteapta cumparatorii in prag de sarbatori cu preturi medii publice de 1.004 euro/mp, in timp ce apartamentele din Cluj plus vecinatati(Floresti, Baciu, Apahida) au ajuns la nivelul de 872 eurp/mp, de asemenea cel mai ridicat nivel din acest an.

 

Prețurile au crescut în special la ”apartamentele cu un grad mic de confort, de 1 sau 2 camere. Acestea au facut un salt consistent in luna noiembrie de 10, respectiv 12 euro/mp, semn ca optimismul din sfera politica a atins si economia. Acest lucru este absolut firesc, evenimentele majore din viata unui stat influentand intr-un mod mai mare sau mai mic toate celelalte sisteme componente.

 

Analiza pietei imobiliare si experienta acumulata ne indeamna sa fim rezervati in ceea ce priveste acest val de crestere, parerea noastra fiind aceea ca lucrurile se vor aseza in perioada imediat urmatoare si ca nu trebuie sa ne ingrijoram”, precizează Leonard Munteanu, reprezentantul Blitz Imobiliare.

 

Topul cartierelor clujene este dominat in continuare de Centru, in aceasta zona inregistrandu-se si cea mai mare crestere a mediei preturilor apartamentelor (+29 euro/mp fata de luna octombrie).

 

 

Apartamentele din Floresti au pierdut in medie 5 euro/mp in ultima luna, proprietatile vanzatorilor privati reprezentand o concurenta reala pentru cele ale dezvoltatorilor imobiliari.

 

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere. De asemenea, indicele nu ține cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei.

Comentarii Facebook