Sorin Dan a vândut hotelul City Plaza

 

Omul de afaceri Sorin Dan a vândut hotelul de lux City Plaza.

 

Sorin Dan a recunoscut pentru Știri de Cluj că a vândut hotelul, dar a negat că noul proprietar ar fi potenta societate Energobit. ”Am vândut, dar firmei Energobit”, a spus Sorin Dan.

 

Sunt chiar în fazele finale ale tranzacției. Eu rămân asociat minoritar, pentru că vrem să dezvoltăm hotelul. Să facem o aripă nouă și alte investiții. Este o infuzie de capital. Pot să spun cu siguranță că nu e Energobit și nimeni legat de această firmă. Cine e exact nu pot să spun până când nu am încheiat ultima fază a tranzacției. Acțiunile hotelului rămân pe plan local. Nu e nimeni din afară.

 

Vrem să mai facem 25 de camere și să renovăm partea veche. Corpul nou are camere numai pe o parte a culoarului și pot face și în partea cealaltă spre parcare. Vreau să fac o parcare mai mare, acoperită. Va costa totul 2,5 milioane de euro”, a declarat Sorin Dan.

 

Valoarea estimată a hotelului este de circa 10 milioane de euro, având o aripă nouă care a costat 6 milioane de euro și care a fost ridicată în 2010. Aceasta este clasată la 5 stele. 

 

Cifra de afaceri a hotelului a fost în 2013 de 2,5 milioane de euro, dar nu a făcut profit, pierderile fiind de 500.000 de euro. Din 2010, fiecare an a mers pe pierdere, din cauza investiției la noua aripă care a fost realizată pe credit.

 

Sorin Dan este asociat cu Ștefan Gadola, acționar la Energobit, având în chirie restauratul Chios. ”Am o colaborare cu Gadola acolo, la gestiunea restauratului. L-am luat în chirie și probabil de aceea s-a spus că aș fi vândut Ergobit, dar nu e adevărat.

 

E posibil să ies și din această afacere pentru că practic hotelul era legat de Chios, ca activitate, ca stil. Când eram singur la hotel era mai simplu. Acum trebuie să vorbesc și cu partenerul meu, să nu fie un conflict de interese”, a mai spus Sorin Dan.

 

Omul de afaceri a declarat că se va axa pe dezvoltarea parcului tehnologic Liberty, închiriat acum în totalitate de Siemens, dar și pe dezvoltarea unui cartier de locuințe în Andrei Mureșanu Sud. 

 

Potrivit Forbes, averea lui Sorin Dan este situată la 9-10 milioane de euro.

Comentarii Facebook