Presedintele CJ Cluj: Negociem cu Nokia acordarea a 20-30 de salarii compensatorii pentru disponibilizati

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a anuntat astazi ca autoritatile negociaza acordarea a 20-30 de salarii compensatorii pentru angajatii disponibilizati de Nokia la Jucu. 

 

"Am avut o discutie cu un vicepresedinte Nokia la nivel european, cu care am discutat probleme ce tin de protectia sociala a angajatilor care urmeaza sa fie disponibilizati de la fabrica din Jucu. Nokia doreste sa gaseasca o solutie de acordare a salariilor compensatorii.  Noi negociem cu ei acordarea a 20 – 30 de salarii compensatorii, avand in vedere faptul ca acestea nu sunt cuprinse in Contractul Colectiv de Munca si nu exista obligativitatea de a le acorda. Nokia a avut deschiderea de a colabora cu noi si de a face asta. Vom vedea cate salarii obtinem. In paralel, sindicatele negociaza si ele acordarea de salarii compensatorii", a spus Alin Tise.  

 

Valentin Ilcas, liderul sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii Nokia din Jucu, nu a dorit sa comenteze afirmatiile presedintelui Consiliului Judetean Alin Tise, dar a spus ca sindicatul spera sa termine negocierile cu privire la salariile compensatorii in 3 noiembrie. 



Comentarii Facebook