Practicile de securitate cibernetică 5G ale Germaniei: Nu cedează presiunii SUA de a exclude anumiți furnizori


Epidemia COVID-19 din acest an i-a făcut pe oameni să realizeze importanța rețelelor de comunicații ca infrastructură. Dezvoltarea rețelelor de comunicații a îmbogățit comunicarea oamenilor, a generat progres social și prosperitate economică, dar a adus și riscuri de securitate cibernetică. În ceea ce privește securitatea cibernetică, ar trebui să dezvoltăm soluții fezabile de reducere a riscurilor bazate pe elemente reale de risc de securitate, cu scopul de a rezolva cu adevărat problemele de securitate cibernetică, în loc să excludem un furnizor de tehnologie doar bazându-ne  pe țara sa de origine. Abordarea Germaniei în ceea ce privește revizuirea securității cibernetice 5G merită învățată. 

Germania utilizează o evaluare bazată pe tehnologie și standarde în verificarea echipamentelor 5G și implementează controlul securității cibernetice 5G în două direcții: certificarea tehnică și fiabilitatea politică. Certificarea tehnică este implementată prin Catalogul Deutsche Telekom Law (TKG) 2.0_Security, care specifică cerințele pentru "multi-furnizor", "furnizor de încredere", "certificare" și "lista funcțiilor-cheie de securitate". Acesta a fost lansat oficial și transmis UE pe 11 august 2020. Fiabilitatea politică este pusă în aplicare prin Legea securității IT 2.0. Guvernul german a înaintat proiectul în mai 2020 și urmează să îl pună în aplicare din primul trimestrul al anului viitor. Atunci când exercită dreptul de veto asupra încrederii politice, Cancelaria Federală, Ministerul Economiei, Ministerul de Interne și Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ajungă la un acord pentru a exclude un vânzător.

Potrivit informațiilor publicate de presa din Germania, Huawei nu va fi interzisă de la dezvoltarea 5G din Germania din cauza certificării tehnice sau a credibilității politice. Cancelaria Federală și Ministerul Federal al Afacerilor Economice s-au opus în mod repetat și public interzicerii Huawei doar pe motiv că provine din China, afirmă surse guvernamentale. Ministrul de Interne, Horst Seehofer, s-a opus de asemenea excluderii Huawei din construcția 5G în Germania. Seehofer a spus că, dacă Huawei va fi exclusă, extinderea rețelei va fi amânată cu câțiva ani.

Guvernul german a luat decizii bazate pe tehnologii și standarde în interesul securității cibernetice 5G și nu a făcut alegeri greșite din cauza presiunilor din partea SUA. Acest lucru oferă un model pentru practicile globale de asigurare a securității cibernetice și merită atenția noastră din plin.

Comentarii Facebook