Ponta despre impozitarea diferențiată a veniturilor: ”Nu pentru 2013”


Premierul Victor Ponta a declarat că cel mai probabil introducerea sistemului de impozitare diferențiată a venitului, cu cote de 8%, 12% și 16%, nu va avea loc în 2013.

Nu pentru 2013, dar era vorba de un principiu care a constituit cel mai dificil compromis între PSD şi PNL. Liberalii au spus să păstrăm un nivel scăzut de taxare, acel 16%, iar noi, social-democraţii, am spus: nicăieri în lume -se mai întâmplă în Rusia şi în Bulgaria, e adevărat - dar nicăieri în lumea civilizată oamenii nu plătesc exact acelaşi impozit şi când au o sută de lei, şi când au un milion. A fost un compromis care eu cred că este corect şi util. În 2013 probabil că nu vom reuşi să ne ducem la 12% şi 8%, însă cele două principii, acela că în România nu mergem cu o taxare foarte ridicată, dar că există categorii sociale faţă de care taxarea trebuie să fie mai redusă decât pentru marea masă a cetăţenilor, amîndouă sunt principii moderne", a afirmat Ponta în cadrul unui interviu la RTV.

Premierul a mai precizat că dorește în continuare aplicarea unei taxe pe valoare adăugată redusă pentru alimente din acest an.

Potrivit programului de guvernare, TVA-ul va reveni la nivelul de 19%, taxele parafiscale vor fi reduse la jumătate și va avea loc introducerea impozitului diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

Comentarii Facebook