Ponta desființează 60.000 de locuri de muncă și restructurează 2.800 de posturi


Premierul Victor Ponta a afirmat că nu va concedia ”zeci de mii de oameni”, ci va desființa 60.000 de locuri de muncă vacante și va restructura aproximativ 2.8000 de posturi din ministere.

"Am văzut că «zeci de mii de oameni» dăm afară astăzi. Nu dăm afară zeci de mii de oameni, desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, care însemnau în general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici măcar de posturile vacante din sănătate şi educaţie, însă în acest fel trecem la regula «unu la unu». Dacă vor pleca până la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred că e un lucru bun sau, cel puţin, pentru un politician de dreapta e un lucru bun. Noi, cei de stânga, nu suntem foarte fericiţi că mai restructurăm aparatul public", a afirmat Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, informează realitatea.net.

Guvernul discută în şedinţa de miercuri mai multe hotărâri pentru a reorganiza și a restructura mai multe ministere ministere, printre care ministerele Dezvoltării, Finanţelor, Economiei, Societăţii Informaţionale şi Sănătăţii, precum şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Agenţia Naţională pentru Locuinţe, Comisia Naţională de Prognoză sau autorităţi din domeniul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.

Comentarii Facebook