Miercuri 5 Octombrie

Plafonarea și compensarea prețurilor se vor aplica în continuare. Ciucă: „Populația va avea asigurată alimentarea cu energie”


Premierul Nicolae Ciucă a convocat prima reuniune a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie. El a dat asigurări că la iarnă nu vor fi probleme în alimentarea cu energie și că măsurile de plafonare și compensare a prețului energiei vor rămâne în vigoare. Guvernul a cerut ANRE o informare privind prețurile la energie și stadiul implementării schemei de sprijin pentru plata facturilor.

La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populației și economiei românești alimentarea cu energie. Așa cum ne-am asumat, măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie vor rămâne active, în formula necesară protejării cetățenilor și economiei. În paralel, stabilim noi responsabilități pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructură în energie, valorificând oportunitățile pe care România le are la nivel național și geo-strategic”, a spus Ciucă, potrivit digi24

În cadrul reuniunii s-a discutat despre identificarea soluțiilor pentru aplicarea măsurilor de protejare a consumatorilor casnici și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie. Premierul a stabilit un plan de acțiune care să asigure predictibilitate din perspectiva producției de energie, cât și din punct de vedere bugetar, potrivit comunicatului.

Ministerul Energiei va transmite Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie Programul de iarnă în domeniul energetic.

Sursa Foto: Gov.ro

Comentarii Facebook