Miercuri 24 Aprilie

Pista de 3.500 de metri de la Aeroportul International Cluj-Napoca ar putea fi construita cu investitori chinezi


Pista de 3.500 de metri de la Aeroportul International Cluj-Napoca ar putea fi construita cu investitori chinezi din provincia Shandong, anunta presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Chinezii sunt asteptati la licitatia care va fi organizata pentru construirea pistei si a sistemului de balizaj, care va avea o valoare de 122 de milioane de euro.

"Exista interes din partea unor investitori straini pentru construirea acestei piste noi, de 3.500 de metri. Costul investitiei se ridica la 122 de milioane de euro si presupune atat executia, cat si sistemul de balizaj si bretelele de legatura intre actuala pista si cea noua. Un interes deosebit a fost din partea oamenilor de afaceri din provincia chineza Shandong, cea de-a doua din China din punctul de vedere al dezvoltarii economice, care au vizitat Clujul la inceputul lunii mai", a declarat Alin Tise.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a anuntat ca pista va fi construita printr-un credit-furnizor, in baza caruia firma care va castiga licitatia investi si isi va recupera ulterior banii.

Pe noua de la Aeroportul International din Cluj-Napoca vor putea ateriza si decola avioane transatlantice si dar si de marfa.

Alin Tise a anuntat ca lucrarile vor incepe cel mai probabil in acest an si ar trebui sa fie finalizate in maxim doi ani. "Avem un acord cu provincia chineza Shandong, pe care l-am semnat in mai si este foarte probabil ca acum se va si concretiza", a mai adaugat presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Comentarii Facebook