Pista de 3.500 de metri de pe Aeroportul Cluj va fi gata peste doi ani si va costa 122 de milioane de euro

Consilierii judeteni au aprobat astazi realizarea pistei de 3.500 de metri la Aeroportul din Cluj. Investitia se ridica la 122 de milioane de euro.

?

Potrivit proiectului adoptat astazi de Consiliul Judetean Cluj, pista va fi construita in sapte etape. prima dintre ele vizeaza realizarea unei piste de 2.100 de metri. Lucrarea presupune amenajarea sistemului de balizaj, a platformelor si a caii de rulare.

?

"Procedura de atribuire a contractului este licitatie deschisa, avand ca obiect incheierea unui Acord Cadru pentru o perioada de 48 de luni si atribuirea de contracte subsecvente in baza acestuia, care vor fi incheiate intre?Aeroportul International Cluj"Napoca si castigatorul licitatiei", se arata in hotararea adoptata astazi de consilieri.

?

Valoarea totala a investitiei este estimata la 122 de milioane de lei, iar finantarea va fi asigurata prin credit furnizor, asigurat de castigatorul licitatiei.

?

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, sustine ca lucrarile la noua pista vor incepe in acest an, astfel incat aceasta sa poata fi data in functiune peste doi ani. In acest moment, autoritatile identifica proprietarii terenurilor care vor fi expropriati in vederea realizarii acestei investitii.

?

Pentru acest an, Consiliul Judetean a alocat pentru acest obiectiv 338.000 de lei.

Comentarii Facebook