Piloții Lufthansa sunt în grevă! Europa ar putea fi „paralizată” total din cauza anulării zborurilor


Europa ar putea fi paralizată de greva piloților companiei aeriene germane Lufthansa. Aceștia au votat în proporție covâșitoare în favoareaunui nou protest de amploare. 

Piloții amenință cu perturbări ale traficului aerian în cea mai aglomerată perioadă a anului. Mii de zboruri au fost anulate anul acesta, din cauza lipsei de personal și a inflației globale. Piloții au votat în proporție de 97% pentru organizarea unei greve fără precedent, pentru a-i obliga pe directorii companiei să accepte cerințele angajaților

Sindicatul piloților din Germania cere o creștere salarială de 5,5% în acest an pentru piloți dar și o structură salarială uniformă pentru tot personalul acestei companii. 

Situația tensionată poate avea un efect de domino

Mulți se tem că această situație tensionată ar putea avea un efect domino, deoarece sunt mai mulți piloți ai mai multor companii care amenință cu greva

De exemplu, piloții Ryanair amenință cu grevatimp de patru zile pe săptămână, începând cu opt august. Pe de altă parte, piloții companiei British Airways amenință cu trei greve în luna august, în plin sezon.   Cu alte cuvinte, Europa ar putea fi paralizată și multă zboruri ar putea fi anulate în continuare.


Comentarii Facebook