Sambata 1 Octombrie

Luna august începe cu prețuri noi la carburanți. Vezi cât costă în Cluj-Napoca un litru de benzină sau motorină


După o lună de la intrarea în vigoae a ordonanței de urgență dată de Guvern care prevede compensarea cu 50 de bani a prețului la carburanți, prețurile la benzină și la motorină au continuat să scadă. Carburanții standard se vând la începutul lunii august cu prețuri cuprinse între 8.29 lei per litru și 9.10 lei per litru, în țara noastră. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat la sfârșitul lunii iunie că prețul carburanților ca fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de trei luni.

Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi deconectată de către stat”, a spus Ciucă. Premierul a precizat că această decizie a fost luată „pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburant”, iar după cele trei luni, Guvernul va analiza dacă e nevoie de un nou set de măsuri. 

Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm și care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele trei luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiții. Guvernul va păstra ținta de 7% din PIB pentru investiții”, a precizat Ciucă. 

Prețurile carburanților în benzinăriile din Cluj-Napoca

Prețurile carburanților din benzinăriile din municipiul Cluj-Napoca, dar nu numai, se pot verifica online pe site-ul Monitorul Prețurilor.  Carburanții standard se comercializează luni, 1 august, în România cu prețuri cuprinse între 8.29 lei per litru și 9.10 lei per litru


Comentarii Facebook