Petrom primește 800.000 de euro de la stat drept ajutoare pentru sectorul HoReCa, cu toate că a avut profit uriaș


Petrom va încasa 800.000 de euro de la stat, drept ajutor pentru sectorul HoReCa.

OMV Petrom Marketing va încasa de la stat 3,94 de milioane de lei, adică maximul cât putea fi obținut pentru ajutorul acordat sectorului de hoteluri, restaurante și cafenele, afectate de pandemie. 

Petrom vinde și cafea sau produse alimentare în cadrul stațiilor de carburanți, astfel că a reușit să se califice la acest ajutor, dar profitul a fost uriaș anul trecut. 

Dragoș Damian, CEO Terapia: Taxa de solidaritate este premiul pe care îl primești dacă faci o fabrică în România

OMV Petrom Marketing a avut in 2020 un profit net de 328 de milioane de lei, iar în 2019 de 442 de milioane de lei

Ce alte companii au obținut ajutor: Basilica Travel - agenția de turism a Bisericii Ortodoxe Române, McDonalds, KFC, Starbucks, Editura Adevărul SA, Ana Hotels – companie controlată de omul de afaceri George Copos, Premier Restaurants (McDonalds – n.r.), Amrest (care deține francizele KFC, Starbucks, Pizza Hut și Burger King), agențiile de turism Eximtur, Paralela 45, Magic Holiday, Eturia, Vola.ro, Christian Tour și BJR Vacanțe.

În fine, printre companiile declarate câștigătoare se regăsesc lanțurile hoteliere Accor Hotels, Continental Hotels și Călimănești-Căciulata SA. 

Ajutorul oferit de stat constă în plata a 20% din diferența dintre cifra de afaceri pe 2019 și cea pe 2020, dar nu mai mult de 800.000 de euro pe firmă, scrie libertatea.ro. În total, vorbim despre 8.369 de firme.

Comentarii Facebook