Şeful Hidroelectrica anunță un posibil blackout în România: Riscăm să ajungem să stingem lumina


România nu va mai avea suficientă electricitate, dacă nu construim urgent noi centrale de producere a energiei, a afirmat, joi, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Targetul (de reducere a emisiilor pe care şi l-a asumat România - n. r.) este, din păcate, unul extrem, extrem de urgent. Suntem în ceasul al treisprezecelea, nici măcar nu mai suntem în ceasul al doisprezecelea în ceea ce priveşte tranziţia spre un sector energetic mai verde. Vedem că avem deficit de capacităţi de energie de ani de zile, ceea ce în România nu s-a mai întâmplat, preţul carbonului este la un nivel fără precedent, ceea ce va genera premisele închiderii accelerate a centralelor pe bază de combustibili fosili şi trebuie să punem ceva în loc foarte repede, altfel vom ajunge, sigur, în acel scenariu apocaliptic în care va trebui să stingem lumina. Aceasta este realitatea”, a subliniat şeful Hidroelectrica, în cadrul unei audieri la comisia parlamentară de anchetă privind cauzele preţurilor mari la energie, potrivit Digi 24.

Acesta s-a plâns că multe dintre investiţiile în hidrocentrale ale companiei sunt blocate şi întârziate de autorităţile de mediu, pe motiv că ar distruge habitatele naturale.

Comentarii Facebook