Peste un sfert din locurile de munca disponibile in Cluj sunt in domeniul vanzarilor! Vezi ce se cauta pe piata din Cluj!

Potrivit unui studiu realizat de compania Psihoselect din Cluj-Napoca pe 16 mii de locuri de munca, in perioada 18 aprilie -20 mai, rezulta ca oferta locurilor de munca din municipiul Cluj-Napoca difera mult de cea exista la nivel national.

 

Astfel, potrivit studiului, 27% din locurile de munca disponibile in Cluj  sunt in domeniul vanzarilor, cu aproape 9% mai mult decat ponderea exista la nivel national. (18,7%). De asemenea, ponderea locurilor de munca din domeniul IT era la mijlocul lunii mai de 34% fata de 24% la nivel national.

 

In domeniul IT cele mai cautate persoane sunt cele care au specializarile .NET Senior Developer si It Software Engineer. De asemenea, exista un numar mare de oferte pe posturi precum: IT Senior C/C++ Linux Server Developer, IT Programator de Soft, IT Software Quality Assurance.

 

O pondere importanta din recrutarile din domeniul IT, din Cuj, sunt recrutari pentru pozitii noi, in timp ce peste jumatate din recrutarile din domeniul vanzarilor sunt recrutari de inlocuire. Pentru ambele situatii, in domeniile IT si vanzari, pentru urmatoarea perioada, se prevede o crestere salariala ce va depasi cresterea salariala medie.


Alte diferente semnificative intre oferta de locuri de munca Cluj fata de cea exista la nivel national: - ponderea posturilor disponibile in domeniul administrativ este de aproximativ 3 ori mai mare la nivel national fata de Cluj,;


- ponderea posturilor disponibile in inginerie este de 5 ori mai mare la nivel national, raportat la municipiul Cluj: 10,52% la nivel national si 2% in Cluj;

 

- ponderea posturilor din domeniul finante banci este dubla la nivel national, fata de cea din Cluj.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook