Atentie cand cumparati jucarii copiilor! "Guma de sters Zgumee", de la Noriel, periculoase pentru copii!

Inspectorii OPC Cluj au retras de la comercializare jucariile de acest gen gasite in magazine, intrucat ele pot fi confundate usor cu alimentele si pot fi inghitite de copii.

 

Jucariile "Guma de sters Zgumee", importate de Noriel, sunt destinate copiilor de peste 6 ani, dar imita dulciuri, mancaruri, fructe si legume.

 

Potrivit legislatiei in vigoare, importul, producerea si exportul  unor astfel de jucarii este interzisa, intrucat pun in pericol sanatatea sau securitatea copiilor. Jucariile au forma, miros, culoare, prezentare si ambalaj asemanatoare legumelor, fructelor si dulciurilor si sunt atractive pentru copii. Acestia le-ar putea inghiti punandu-si astfel in pericol sanatatea sau chiar viata.

 

"Avand in vedere potentialul pericol pe care-l pot avea aceste jucarii asupra copiilor, comisarii CJPC Cluj au dispus retragerea de la comercializare a jucariilor si au demarat procedura de notificare prin Sistemul Rapid de Informatii Comunitar - RAPEX - urmand ca in functie de decizia Comisiei Europene sa se dispuna masuri de retragere de pe piata a acestor jucarii periculoase si din alte state membre", a declarat pentru Stiri de Cluj, comisar sef OPC Cluj Mircea Radu. 

Comentarii Facebook