Peste 600 de persoane vor fi calificate sau evaluate gratuit in cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte europene, lansat la Cluj! -VIDEO

 

"Dezvoltare profesionala in sectorul servicii-comert, prin evaluarea competentelor, calificare si formare continua", este proiectul european lansat aseara la Cluj in cadrul caruia vor fi evaluate si instruite cele 600 de persoane, in mare parte din nord-vestul Transilvaniei.

 

"Ideea proiectului a plecat de la necesitatea alinierii la legislatia europeana, care prevede ca fiecare persoana care exercita o ocupatie sa poata dovedi ca detine competentele necesare pentru a o exercita. Dobandirea acestor competente se poate obtine pe cale formala, respectiv prin unitatile acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sau prin cursuri de calificare /specializare, perfectionare, acreditate de CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), care atesta , prin diplomele conferite, dreptul persoanei de a exercita o anumita ocupatie. Pentru persoanele care poseda competentele necesare unei ocupatii, dar care au dobandit aceste competente pe alte cai decat cea formala si care nu poseda diplome care sa le ateste aceste competente, exista posibilitatea participarii la un proces de evaluare a competentelor profesionale in cadrul unui Centru de Evaluare a Competentelor Profesionale, acreditat de CNFPA. In urma evaluarii, participantii primesc diplome CNFPA care atesta ca poseda competentele respective si, prin urmare, pot sa exercite profesia respectiva", a declarat Mihai Chiran, managerul de proiect, reprezentantul firmei PicOil Info Consult, cea care a castigat proiectul european.  

 

"Dezvoltare profesionala in sectorul servicii-comert, prin evaluarea competentelor, calificare si formare continua" este un proiect in valoare de 800.000 de euro ce se va derula pe parcursul a 18 luni.

   

In cadrul acestuia, 56 de persoane vor participa la cursuri gratuite de calificare ca si "lucrator in comert", 50 de directori de vanzari din Cluj, Bihor, Prahova, Sibiu, Bistrita-Nasaud, Maramures şi municipiul Bucureşti vor fi evaluati, iar 500 de persoane vor fi certificate pentru ocupatia de agent de vanzari.

 

Diplomele pe care participantii le vor obtine sunt recunoscute pe plan national si international.

Comentarii Facebook