Marti 17 Mai

S-a surpat Autostrada Transilvania. Se impun restricții de 60 km/h - VIDEO


Autostrada Transilvania s-a surpat între Nadaselu si Gilau, pe tronsonul denumit ”Autostrada Muzeu”.

Pe o porțiune de cativa kilometri, in mai multe locuri, taluzul a luat-o la vale, cu tot cu rigolele de scurgere. În zona, viteza de circulatie a fost limitata la 60 de km pe ora, iar acum, pentru ca lucrarea este inca in garantie, constructorul ar trebui sa remedieze totul pe propria cheltuială, scrie Dejeanul.ro.

Surparea s-a produs in zona kilometrului 52, pe sensul de mers de la Nadaselu la Gilau. Surparea pe o lungime de zeci de metri a făcut ca taluzul de pe margine să alunece pana aproape de partea carosabila.

Pe sectorul de autostrada A3 cuprins între km 52+553 - km 61+350, calea 2, s-au produs două alunecari ale taluzurilor datorită cantităților însemnate de precipitații din ultimele zile

”CNAIR a notificat antreprenorul pentru remedierea defecțiunilor apărute, în cel mai scurt timp. Lucrările vor fi executate pe cheltuiala acestuia. Menționăm ca acest sectorul de autostrada se afla in perioada de garanție. Astfel, CNAIR a notificat antreprenorul pentru remedierea defecțiunilor apărute in cel mai scurt timp. Lucrările de remediere sunt executate de către antreprenor pe cheltuiala acestuia”, au transmis reprezentanții companiei de drumuri.

Tronsonul a mai avut astfel de probleme în timpul construirii lui, dar și după, pentru ca terenul in zona respectivă este extrem de instabil si imbibat cu apa.

Drumul a fost finalizat în 2018, cu o întârziere de 2 ani pentru că autostrada a fost terminată, dar nu și podul care să legea tronsonul de autostrada de la Gilău. Din acest motiv a fost denumită ”Autostrada Muzeu”.

Comentarii Facebook