Patronul benzinariei din Beiuș, care a pus prețul de ”11 lei litrul”, a explicat de ce a făcut acest lucru


O benzinărie MOL din Beiuș a afișat miercuri prețul de 11 lei litrul de benzină, ceea ce a isterizat pe toată lumea. Rapid s-au format cozi la toate benzinăriile din România, fiind zvonuri să ce joi, 10 martie, prețurile vor fi de la 11 lei în sus.

Daniel Degău, patronul benzinăriei din Beiuş, care a vândut, miercuri, benzina și motorina cu 11 lei, a spus că a cumpărat și el carburant scump, așa că nu a avut de ales.

Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul”, a declarat miercuri Daniel Degău, administrator şi unul din patronii Desir Impex. ”S-a scumpit şi carburantul la depozitul Rompetrol, azi (miercuri) era tot 8,6 lei/litru, deci se scumpeşte şi la ei. La depozitele MOL se eliberează combustibil doar pentru benzinăriile proprii şi partenere, la fel şi la Rompetrol”, a mai spus Degău.

Potrivit informaţiilor obţinute de Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Cumlea este că joi, 10 martie, în Cluj MOL vindea benzina cu 8,38 de lei și motorina cu 9,96 lei, acestea fiind prețurile maxime.

Cât costă benzina și motorina la Cluj, după miercurea neagră de la benzinării

Comentarii Facebook