ANAF va demara acțiuni de verificare a pieței de combustibil în toată țara


Având în vedere incidentele de miercuri, 9 martie, în care șoferii din mai multe orașe ale țării au luat cu asalt benzinăriile de frica unei explozii la prețurile carburanților, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a decis joi, 10 martie, începerea unei acțiuni de verificare a pieței combustibilului din țară.

În baza dispoziției date de Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucã, ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a solicitat Direcției Generale Antifraudã Fiscalã (DGAF), din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (ANAF), demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România, au transmis joi oficialii Finanțelor.

Echipele DGAF, alãturi de comisari din cadrul ANPC și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, vor verifica întreg lanțul comercial, adicã atât stațiile de vânzare a carburanților, cât și distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum și companiile implicate.

Acțiunea se va desfãșura în toatã țara cu un numãr inițial de 100 de echipe, iar efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcție de informațiile obținute și de situația din teren.


Comentarii Facebook