Orădenii susțin că dezvoltatorii clujeni ar fi motivul prețurilor mari ale chiriilor din Oradea: ,,Au venit boschetarii cu agențiile imobiliare din Cluj''


Prețurile chiriilor exorbitante nu mai sunt doar o problemă a clujenilor. În Oradea, costurile închirierii unui apartament au crescut considerabil, iar orădenii simt că orașul va lua calea Clujui. 

Un tânăr, curios să afle motivul pentru scumpirile extreme din ultimul timp i-a întrebat pe un forum pe orădeni de ce apartamentele au ajuns să coste atât de mult lunar. 

,,Chirii exorbitante

Just why? ( n.red de ce?) Lansasem întrebarea într-un comentariu la o postare anterioară. Si da, imi permit chiria de 400 de euro, dar întrebarea rămâne.

În Oradea o chirie la 2 camere mai calumea e de la 350 € în sus, cel mai adesea minim 400. În condițiile în care nu exista centrale pe gaz, de regulă, pentru ca nu exista gaz, așadar plătești de ți se rup buzunarele iarna inlocuirea si apa caldă și oricum și dacă iei la 300 sau 280 euro tot plătești mult pentru cele de mai sus comparativ cu ăla de are centrală. Rar găsești ceva cu gaz.

Sigur, așa funcționează capitalismul, cine nu-și permite se orientează către altceva. Întrebarea mea este de ce în Timișoara (oraș mai mare și mai dezvoltat) o chirie similară este MAI IEFTINĂ decât în Oradea cu 50, 60 de euro.. Practic în Oradea e mai scump deci lipsește o utilitate banală pentru 2024, racordarea la gaz.

Chiar încerc să înțeleg piata imobiliara locală, dar nu reușesc..”, a scris tânărul pe o pagină destinată orădenilor.

Deși au existat internauți care au explicat prețurile mari ale chiriilor prin faptul că proprietățile în sine sunt scumpe, majoritatea celor care au răspuns la întrebare sunt de părere că problema principală sunt agențiile imobiliare din Cluj care și-au început activitatea și în Oradea. 

,,Vin agenții imobiliari din Cluj în Oradea. Au distrus clujul ca acum sa nenoroceasca și oradea. Fi-mi-ar scârbă de ei”, a comentat un orădean.

,,Vin căpușele să crească prețul fără motiv.”, a adăugat altul.

,,You are Clujifying (n.red <vă clujificați, vă transformați în Cluj>”, a spus un internaut.

,,Tot ce trebuie sĂ înțelegi e ca s-au terminat de închiriat/vândut ghetourile din Cluj, iar agenții imobiliari s-au reorientat spre Oradea.”, a fost reacția unui internaut.

,,Pentru ca au început să frece Oradea pe la TV cum au frecat Clujul, le Nouveau Cluj’’, a mai adăugat un tânăr.

,,Au venit boschetarii cu agențiile imobiliare din Cluj să ceara prețurile”, a explicat un orădean.

Comentarii Facebook