Omul de afaceri clujean Dorin Bob a preluat compania sibiană Profelis

Antreprenorul clujean Dorin Bob, unul dintre cei mai implicați și pasionați investitori prezenți pe piața imobiliară din Transilvania, a devenit acționar majoritar al firmei sibiene de distribuție de materiale de construcție Profelis.

 

 

 

Compania activează pe piață de 5 ani, având contacte cu unii dintre cei mai importanți producători de materiale de construcții, instalații și finisaje din România și Europa și contracte cu dezvoltatori și constructori din Transilvania și nu numai. Profelis dispune de o platformă logistică de peste 7.000 mp și o flotă auto proprie compusă din peste 100 de camioane și automacarale.

 

 

Decizia de a prelua Profelis a fost luată după o analiză serioasă a pieței românești de profil și a plecat  de la o nevoie: aceea de a lucra cu materiale de calitate, sustenabile și soluții profesionale integrate. Experiența din domeniul construcțiilor, implicarea în proiecte imobiliare „verzi" prin compania Studium Green pe care o conduce, precum și dorința de a eficientiza investiția și procesul de construcție l-au determinat pe Dorin Bob să caute să lucreze mereu cu cei mai buni arhitecți, executanți și producători de materiale de construcții.

 

 

„Necesitatea de a fi cât mai aproape de producători și de a crea platforme logistice care să facă legatura între aceștia și dezvoltatorii imobiliari a dus la invesțitia în firma Profelis, bineînțeles după ce am analizat temeinic piața românească de profil. Îmi propun să dezvoltăm un portofoliu complet de furnizori-producători cu focus pe materialele sustenabile. Vrem să acoperim toate nevoile actuale ale pieței de construcții prin găsirea de produse și soluții tehnice complete, performante, eficiente și inovatoare pe care să le oferim într-o primă fază dezvoltatorilor din zona Transilvaniei, iar în anii următori celor din întreaga țară’’, a declarat Dorin Bob. 

 

Sătmărean la origini și inginer agronom de profesie, Dorin Bob a intrat în lumea afacerilor acum mai bine de 20 de ani, pornind împreună cu familia un business în domeniul agricol. Astfel, în 1994 a înființat firma Mib Prodcom, producătorul cunoscutului brand Arovit, companie care, în timp, a devenit unul din principalii jucători  pe piața prelucrării legumelor și fructelor din România. 

 

Din dorința de a dezvolta afacerile familiei și anticipând creșterea pieței imobiliare din România, în 2003 Dorin Bob a făcut trecerea către acest sector prin înființarea firmei Krioval, care are ca obiect de activitate construcțiile și dezvoltările imobiliare rezidențiale. În 2010, Krioval a devenit membru al Romania Green Building Councile (RoGBC), iar în 2013 firma a trecut printr-un proces complex de rebranduire. 

 

 

Sub noul nume - Studium Green, compania a devenit liderul pieței în dezvoltarea proiectelor rezidențiale „verzi’’ din România, reușind să obțină prima certificare BREEAM International Bespoke pentru proiectul Studium Green Campus (CH3). Beneficiile pentru ocupantul unei locuințe certificate "verde" includ costuri reduse de mentenanță și operare pe durata de viață a clădirii, beneficii fiscale, calitate superioară a mediului interior și o locuință cu impact redus asupra mediului. De altfel, Dorin Bob este convins că trecerea la „verde“ nu va fi o revoluție, ci o evoluție, acest crez personal materializându-se și în sloganul companiei Studium Green – “Treci pe verde“.

 

Portofoliul companiei Studium Green include peste 100.000 mp de locuințe, spații comerciale și de birouri finalizați în cadrul a 11 proiecte, derulate în perioada 2007-2014 în Cluj-Napoca și în alte orașe din țară. Vision by Studium Green, un proiect finalizat în 2014, este primul proiect certificat GREEN HOMES și este în curs de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmenta Assessment Methodology) asigurată de către echipa EcoVision Enviromental Services din Cluj-Napoca.

 

Tot în 2014 compania Studium Green a obținut premiul „Compania Sustenabilă a anului 2014“ acordat de RoGBC pentru pionieratul din domeniul sectorului rezidențial și angajamentul de a construi sustenabil. În prezent, Studium Green derulează patru proiecte imobiliare rezidențiale și comerciale însumând peste 125.000 mp de locuințe, spații comerciale și birouri, parkinguri subterane și supraterane. Proiectele vor fi finalizate în următorii trei ani, unul dintre acestea - Venus by Studium Green fiind prima clădire din România proiectată BREEAM Excellent.

Comentarii Facebook