Miercuri 24 Aprilie

O monedă din argint de 10 lei va fi pusă în circulație la Cluj FOTO


Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, pe 10 iunie, o moneda din argint dedicata implinirii a 140 de ani de la nasterea Luciei Sturdza - Bulandra, potrivit unui comunicat al institutiei remis MEDIAFAX.

Moneda din agrint are o valoare niminală de 10 lei, formă rotundă, cu un diametru de 37 de mm, o greutate de 31,103 mg și cant zimțat.

Pe una dintre fețe sunt bătute imaginea vechii clădiri a Teatrului Național din București, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "10 Lei" și anul de emisiune "2013", air pe cealaltă portretul, semnatura actriței Lucia Sturdza-Bulandra și anii între care a trăit, respectiv "1873" și "1961", elemente suprapuse peste o compozitie sugerand arta teatrala, iar in arc de cerc, inscriptia "LUCIA STURDZA-BULANDRA" .

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. De asemenea, brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. Acestea vor fi disponibile la 310 lei bucata.

Va fi emis un număr de 500 de monede, care vor fi puse în circulație prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 

Comentarii Facebook