O firmă olandeză vrea să închirieze INTEGRAL Tetarom IV

 

O firmă olandeză și-a exprimat intenția de a închiria integral parcul Tetarom IV pe care Consiliul Județean Cluj îl construiește în comuna Feleacu. 

 

Pentru Tetarom IV am primit o delegație din Olanda, care ar dori să încheie un contract cu noi pentru ocuparea în totalitate parcul din Feleacu, cu toate societățile cu care colaborează”, a declarat la emisiunea Știri de Cluj LIVE, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Ioan Oleleu (vezi AICI declarația, la minutul 14.00).

 

Este vorba despre o firmă care produce echipamente electronice și care are stânse legături cu alte companii românești.

 

Această societate ar produce locuri de muncă mai bine plătite și plus valoare. Ar face echipamente care sunt produse în colaborare cu alte companii de la noi din țară. Olandezii și-ar dori să fie toate pe aceeași platformă. Astfel și-ar reduce și costurile de transport, dar și de producție”, a mai spus Oleleu, care a adăugat că ar fi vorba despre relocarea unei fabrici.

 

Vicepreședintele CJ Cluj nu a putut să spună despre câte locuri de muncă ar fi vorba, dar a precizat că muncitorii ar fi mai bine plătiți.

 

Eu mi-aș dori o dezvoltare și pe dimesiunea salariilor. Din păcate avem societăți în care salariile sunt mici, dar sunt și societăți în care salariile sunt mai mari.  Noi nu avem cum să forțăm aceste firme”, a mai spus Oleleu

 

Moderatorul emisiunii, Delia Cărbune, l-a întrebat pe Ioan Oleleu dacă nu cumva este o investiție fantomă, la fel ca și cea de un miliard de euro anunțată de CJ Cluj în 2012, și acesta a răspuns: ”Au existat ceva discuții atunci. Au fost unele delegații cu care s-au purtat negocieri. Un altfel de investitor a discutat și cu alții și a studiat piața. Încă se mai poartă discuții. Oricum nu eu am anunțat acea investiție”, a spus acesta.

 

Parcul Tetarom IV va avea 14 hectare, iar investiția CJ Cluj va fi de 68 de milioane de lei, din care 20 de milioane provin din fonduri europene. 

Comentarii Facebook