O fabrică de panificație din Câmpia Turzii a angajat 50 de vietnamezi


O fabrică de panificație și patiserie din Câmpia Turzii a ajuns să angajeze 50 de vietnamezi, pentru că nu mai au forță de muncă locală disponibilă.

Aducerea de angajați din străinătate este o necesitate, deoarece criza de personal afectează afacerile din toate domeniile, în special zona de producție. În ultimii ani, în zona Clujului au apărut multe fabrici, însă numărul de persoane dispuse să se angajeze a rămas același. În 2018, numărul de locuri de muncă neocupate la nivel național se ridica la aproape 64.000. Practic, un număr mare de companii se luptă pentru a atrage un număr restrâns și limitat de angajați. În România, sunt angajați în prezent aproximativ 17.000 de cetățeni străini din afara Uniunii Europene, iar aproximativ 1.600 sunt din Vietnam. La Lorraine România a luat decizia importului de personal din Vietnam, după mai multe încercări de a angaja muncitori din țară. 

Realitatea pieței forței de muncă din România ne arată un trend de exod al românilor spre țările din centrul și Sudul Europei pentru perioadele de primăvară și vară. În această perioadă, fluctuația aduce o lipsă de oameni greu de înlocuit printr-o recrutare locală, pe care am extins-o cu mult dincolo de zonele apropiate de Câmpia Turzii. Am încercat inclusiv relocarea de personal din alte zone ale țării considerate în trecut defavorizate”, a declarat Răzvan Boșomoiu, managerul fabricii.

Câmpia Turzii a avut un combinat metalurgic, vândut în timpul Guvernării Năstase rușilor de la Mechel, iar apoi a fost falimentat. Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă, dar se poate că acum toți s-au reprofilat și nu mai au nevoie de job -uri, muncind în afara țării. 

Comentarii Facebook