O clujeancă a fondat o reţea socială în SUA și acum a obținut o finanțare de 1,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea afacerii

 

Knotch este o firmă din San Francisco (SUA), care a dezvoltat o reţea socială ”pentru opinii”, condusă de clujeanca Anda Gânscă.

 

Firma a obținut o finanțare de 1,5 miliaone de dolari din partea unor investitori bine cotaţi din Silicon Valley, scrie New York Times. Compania Knotch a fost pusă pe picioare în februarie 2012 de Stephanie Volftsun şi de Anda Gansca, o clujeancă ce a absolvit în 2011 Facultatea de economie şi relaţii internaţionale de la Universitatea Stanford.

 

Aplicația dezvoltată pentru smartphone-uri le permite utilizatorilor să-şi exprime opiniile despre diferite subiecte printr-o metodă care nu lasă niciun dubiu asupra felului în care gândesc despre anumite teme - prin culori, scrie zf.ro. În acest moment sunt câteva zeci de mii de utilizatori ai acestei aplicaţii.

 

Clujeanca Anda Gânscă a spus în New York Times că aplicaţia dezvoltată de companie este un ”termometru”. Ea a povestit că s-a gândit la această aplicație când studia la Stanford, iar acum aplicația oferă date mai de încredere decât cele de pe alte rețele de socializare, spune fostul angajat al Apple Avadis Tevanian.

 

Aceste date ar putea deveni relevante pentru companii, politicieni și artiști, care vor să vadă cum sunt percepuți de public.

 

Comentarii Facebook