O bancă a urcat avansul la creditele de locuință până la 35%


ING urcă avansul la creditele de locuință până la 35%, pentru a reduce riscul de imposibilitate de plată pe fondul crizei economice ce este așteptată. 

ING Bank România a avut întotdeauna o politică de creditare responsabilă, ce ţine şi rata creditelor neperformante mult sub media pieţei timp de foarte mulţi ani. Această politică se traduce prin neîmpovărarea clienţilor cu datorii astfel încât aceştia să îşi poată plăti ratele în ciuda unor perioade dificile din punct de vedere financiar cu care se pot confrunta pe parcursul contractului lor”, au declarat pentru reprezentanţii ING Bank. Avansul minim solicitat de celelalte bănci de pe piață pentru un credit ipotecar/imobiliar este de 15%. 

Ce înseamnă de fapt reacţia ING Bank de a majora avansul minim pentru creditul ipotecar la 35%? Unii bancheri sunt de părere că ne vom confrunta în perioada următoare cu scăderi ale preţurilor la imobiliare, chiar dacă este vorba de o scădere temporară de 1-3 ani.

În acest caz, acel loan to value pe care băncile îl menţin la 74% (valoarea creditului în total valoare garanţie aferentă acestuia) de ceva vreme ar trebui majorat pentru a proteja banca în cazul unor devalorizări viitoare a garanţiilor, scrie economica.net.

Comentarii Facebook