Duminica 4 Decembrie

Ministerul Muncii prezintă noi date privind situația contractelor de muncă încheiate. Numărul românilor care au rămas fără serviciu e URIAȘ


Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a transmis, marți, 19 mai, cele mai recente date cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii.

Astfel, aproape 600.000 de persoane au fost trimise în șomaj, iar altor peste 384.000 li s-au încetat contractele de muncă.

Iată datele transmise de MMPS:

Situația contractelor individuale de muncă suspendate/încetate: 598.640.

Principalele categorii: Industria prelucrătoare: 162.481

Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor: 97.709

Hoteluri și restaurante: 99.220

Contracte individuale de muncă încetate: 384.826

Principalele categorii: Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor: 68.759

Industria prelucrătoare: 67.726

Construcții: 56.200.

Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  Ministerul Muncii și Protecției Sociale face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Comentarii Facebook