Nu toate taximetrele din Cluj au POS -uri pentru plata cu cardul. Termenul limită e martie 2021


Taximetrele clujene trebuie să fie dotate cu POS-uri până în 1 martie 2021, în caz contrar autorizațiile nu vor fi reînnoite.

Clujul are încă taximetre care nu permit plata cu cardul. Un taximetrist care are POS a declarat că lucrurile nu sunt complicate. Trebuie cumpărat un aparat POS, care costă 150 de lei, și trebuie făcut un contract cu o bancă. Apoi trebuie obținută agrearea de la RAR. ”Copia după agrearea de la RAR trebuie depusă la Primărie pentru a obține prelungirea licenței de taxi. Dacă nu se face acest lucru, ne vor lua licențele”, a spus taximetristul. 

În acest moment, este posibil ca mulți nici să nu se mai lupte pentru a prelungi autirizațiile, deoarece activitatea de taxi nu mai este atât de profitabilă. ”Autorizațiile de taxi nu se mai vând ca pe vremuri. Este și posibilitatea de a trece la Bolt oricând, așa că nu mai e mare bătaie pe licențe”, a mai spus acesta.

Este posibil ca taximetriștii să spere la o prelungire a datei impuse de Consiliul Local Cluj-Napoca. 

Conform noului regulament de taximetrie, de la 1 ianuarie 2020 taximetriștii trebuie să înceapă să instaleze sistemele POS, iar de la 1 martie 2021 acest lucru este obligatoriu pentru a putea activa în Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook