Companiile aeriene vor să introducă un certificat european de vaccinare anti-COVID-19


Liniile aeriene globale care formează Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) vor ca pasagerii să fie obligați să prezinte un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, pentru a putea zbura în Europa.

Propunea acestui certificat digital, prezentat de prim-ministrul elen, Kyriakos Mitsotakis, „ar trebui adoptată urgent de Comisia Europeană (CE) şi de ţările membre”, a precizat directorul IATA, Alexandre de Juniac, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintei CE, Ursula von der Leyen, scrie Agerpres.ro.

Un certificat paneuropean de vaccinare, reciproc recunoscut (de ţările UE), ar fi un pas important pentru ca guvernele să dobândească încredere pentru a îşi deschide frontierele iar pasagerii să poată zbura fără barierele create de carantine”, a subliniat responsabilul IATA.

Propunerea Greciei va fi dezbătută joi, 21 ianuarie, în cadrul unei reuniuni online la care vor participa liderii Uniunii Europene.

Ne aflăm în cele mai negre zile ale pandemiei, dar măsuri energice, combinate cu programele de vaccinare, trebuie să ne ofere speranţa că putem restabili libertatea de mişcare în siguranţă, ceea ce va salva locuri de muncă, va reconecta familiile şi va revigora economia”, a mai spus de Juniac.

Comentarii Facebook