Impozitarea averilor e cerută de Dumitru Costin, BNS. Din păcate, averile sunt la cei care conduc


Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, a vorbit despre impozitarea averilor românilor în exclusivitate la DC News

Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, a participat la DC News în cadrul emisiunii ”Ce se întâmplă?”, moderată de Răzvan Dumitrescu. Cei doi au discutat, printre altele, și despre sistemul fiscal din România și despre impozitarea averilor. 

Avem un sistem fiscal putred. Comisia Europeană îți dă recomandări și ne spune cu delicatețe: aveți o problemă cu fiscalitatea în România. Când te uiți pe clasamentele europene vezi că România este în coada cozilor în ceea ce privește veniturile fiscale ca ponderi în PIB. Sub noi e doar Irlanda, dar acolo este o altă filozofie de fiscalizare. România e în coada cozii. Când te uiți la cum se impozitează averile în statele membre ale Uniunii Europene, averile persoanelor fizice și persoanelor juridice, constați că România este chiar pe ultimul loc, 4% înseamnă veniturile din impozitele pe avere din România. Media europeană este de 13%. După 30 de ani trebuie să ne asumăm și noi că unii au acumulat averi și că e normal să plătească”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS).

Întrebat de Răzvan Dumitrescu dacă nu cumva averile sunt în mâna celor care conduc România și atunci ”nu se vor impozita singuri”, liderul BNS a precizat: 

Aceasta este și temerea noastră cea mai mare. De asta am văzut din păcate în toate programele politice. Am citit toate programele politice și asta am văzut. Există însă două excepții: PSD-ul și USR-ul, care veneau cu două măsuri care prevedeau eliminarea taxării pe salariul minim. Cu excepția acestor două, toate celelalte partide politice, inclusiv PSD și USR, nu pomeneau nimic despre impozitarea averilor”, a declarat Dumitru Costin. 

Comentarii Facebook