Nokia a lansat Lumia 1020, telefonul cu o cameră de 41 de megapixeli

 

Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia 1020, un smartphone cu o rezoluție foarte mare, dar și alte servicii premium pe care finlandezii mizează pentru redresarea vânzărilor.

 

Noul smartphone are o cameră foto de 41 megapixeli, cu care pot fi capturate imagini mai clare, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop, la New York.

 

Terminalul va costa 299,99 de dolari și va fi pus în vânzare în SUA din 26 iulie. Lumia 1020 rulează sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft.

 

Microsoft trebuie să se apropie cumva de consumatori şi este puţin probabil să poată concura cu platformele de aplicaţii ale Apple şi Google. Camera ar putea fi cheia”, comentează pentru Bloomberg un analist de la Current Analysis Inc, citat de Mediafax.

 

Nokia se bazează pe tehnologia digitală pentru a învinge produsele rivale Apple iPhone 5, care are o cameră cu rezoluţia de 8 megapixeli, sau Samsung Galaxy S4 - 13 megapixeli.

 

Utilizatorul are la dipoziție un buton separat pentru declanșarea camerei foto, poate regla intensitatea blițului pe bază de xenon, a expunerii și a vitezei de declanșare.

 

Ecranul este de 4,5 inci, iar procesorul are două nuclee la frecvenţa de 1,5 GHz, 2 GB de memorie ram şi 32 GB disponibili pentru stocare.

 

Nokia a înregistrat în primul trimestru al acestui an vânzări cu 49% mai mici pe segmentul smartphone-urilor.

 

Cu toate acestea, vânzările smartphone-urilor Lumia au crescut cu 27% în perioada menționată, la 5,6 milioane unităţi.

Comentarii Facebook