Muncitorii de la Mechel Câmpia Turzii: Suntem 376 de angajați și 200 sunt TESA, adică ”taie frunze la câini”

 

Muncitorii de la Mechel Câmpia Turzii i-au trimis o scrisoare șefei combinatelor rusești din România, în care reclamă faptul că din aproape 400 de oameni câți au mai rămas, 200 sunt TESA, adică nu lucrează efectiv în laminoare.

 

Catre dna directoare Olga Chumakova

 

Suntem un grup mare de muncitori activi, angajati la SC Mechel Campia Turzii, care solicitam o întalnire cu dumneavoastra, pentru a discuta mai multe probleme existente la nivel de societate, cu scopul de a înbunatatii bunul mers a societatii care o conduceti la Campia Turzii. Dintre acestea vrem sa enumeram in scris doar doua din problemele cele mai importante la ora actuala, urmand ca celelalte sa le discutam verbal cu dumneavoastra.

 

1. Referitor la estimarea pornirii a SC Mechel Campia Turzii în data de 15.04.2013, vrem sa va informam categoric ca nu suntem de acord sa pornim productia la sectia TS1, TOT3, avand in vedere numarul mare de personal TESA (neproductivi), care este o frana in rentabilitatea societatii din Campia Turzii. Din informatiile noastre, din cei 376 angajati actuali, peste 200 sunt personal TESA (este strigator la cer).

 

2. Totodata vrem sa primim salarile restante, înainte de 15.04.2013, data estimata pentru pornirea productiei la Campia Turzii.

 

Solicitam sprijinul dumneavoastra pentru a fi primiti la discutii in legatura cu aceste probleme cu dl director Sandu. Trebuie sa intelegeti ca noi muncitori nu vrem decat ca aceasta fabrica de la Campia Turzii sa porneasca si sa fie rentabila. 

 

Va rugam cat posibil nu mai disponibilizati muncitori. De cate ori s-au facut restructurari, doar din muncitori au fost dati afara, iar din TESA s-au tot mutat in locurile vacante si iata unde sa ajuns ca sunt mai multi muncitori TESA, decat muncitori productivi si cu salarii enorme, fata de cei ce aduc profit societatii.

 

Va multumim si credem ca veti lua masurile hotarate de dumneavoastra, in ceea ce priveste rentabilitatea societatii pe care o conduceti

 

CU RESPECT TOTI MUNCITORII MECHEL CAMPIA TURZII”.

 

La începutul anului, circa 800 de angajați au fost disponibilizați de la Mechel Câmpia Turzii, în principal muncitori din laminoare.

Comentarii Facebook