Miercuri 1 Februarie

Muncă la negru în județul Cluj! Mai multe firme au fost amendate cu peste 40.000 de lei


Inspectorii din cadrul ITM Cluj au efectuat, în cursul săptămânii trecute, o serie de controale la zeci de angajatori din județul Cluj.

În perioada 02.06.2020 - 06.06.2020  ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control în vederea identificării cazurilor de muncă nedeclarată și verificării modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitate în domeniile fabricarea și comercializarea produselor textile, confecții, pielărie și încățăminte”, transmit reprezentanții IPM Cluj.

Cu ocazia acestei campanii, inspectorii ITM au efectuat controale  la un număr de 55 de angajatori din judeţul Cluj, fiind aplicate amenzi în cuantum total de 44.000 lei la 3  angajatori.

Astfel, doi angajatori au fost amendați cu 20.000 lei fiecare pentru:  primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și primirea la muncă  a unui salariat în perioada în care acesta avea contractul individual de muncă suspendat.

De asemenea,  o societate a fost sancționată cu amendă în valoare de 4000 lei deoarece nu au fost respectate măsurile din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, în ceea ce privește organizarea locurilor de muncă.

Deficiențele constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost în număr de 40, printre cele mai frecvente menționăm: echipamente individuale de protecție  deteriorate, căi de circulație încărcate cu materiale, nu s-a făcut verificarea periodică a prizelor de împământare, nepurtarea echipamentelor individuale de protecție, semnalizare de securitate și sănătate în muncă incompletă. Pentru deficiențele constatate au fost dispuse un număr de 31 de avertismente și au fost stabilite măsuri cu termene de remediere.

Comentarii Facebook