Duminica 28 Aprilie

Multinaționalele din România vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri! Măsura fiscală discutată în Coaliție


Coaliția de guvernare a decis că multinaționalele vor plăti impozit de 1% pe cifra de afaceri, spune președintele comisiei economice a Senatului, Daniel Cătălin Zamfir.

„Faci profit aici, plătești impozit aici! După negocieri extrem de dure, premierul Ciolacu a impus în Coaliție impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinaționale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscală exportau practic tot profitul în paradisuri fiscale. Dacă impozitul de 16% pe profit reprezintă mai puțin de 1% din cifra de afaceri, se plătește 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i așa?”, transmite senatorul PSD, într-o postare pe Facebook.

La începutul lunii, și din partea PNL venise un semnal pozitiv în acest sens. Întrebat dacă vom avea impozit de 1% pe cifra de afaceri la multinaţionale sau vom avea impozit pe transferurile de profit, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat că este onest ca toate companiile care fac profit în România, indiferent că sunt străine sau româneşti, să plătească taxe, transmite News.ro. 

Comentarii Facebook